Pagrindinis meniu:


Mūsų finansinis partneris
Medicinos Banko lizingas



Prekių krepšelis

RŪKYKLOS

Visiems patinka rūkytos mėsos, žuvies ar paukštienos nepakartojamas skonis ir kvapas. Tačiau tam, kad jie būtų įtraukti į valgiarašti, profesionalioje virtuvėje naudojama rūkykla. Ši įranga ne tik praplečia erdvę kulinariniams eksperimentams, bet ir padeda taupyti pinigus. Galima kiekvienam gaminiui parinkti unikalų prieskonių mišinį ir temperatūros režimą, taip pagaminant visiškai unikalų, "firminį" patiekalą. Skiedrą galima mirkyti vandenyje, aluje, žolelių užpile, visa tai suteiks gaminiui nepakartojamą kvapą ir padės paįvairinti valgiaraštį. Rūkyti galima ne tik mėsą ar žuvį, bet ir jūrų gerybes, sūrius ir net daržoves. Populiaru rūkyklą įrengti salėje, kur lankytojai gali stebėti gamybos procesą.

Rūkymas gali būti tiek karštas, tiek šaltas. Karšto rūkymo gaminiai gali būti laikomi iki penkių dienų, tuo tarpu šalto rūkymo gaminiai išsaugo savo savybes žymiai ilgiau. Rūkymo metu labai svarbu išlaikyti temperatūros ir laiko režimą. Nerekomenduojama trumpinti rūkymo laiką, didinant temperatūrą, nes tai atsilieps gaminio kokybei.

Rūkyklos gali skirtis pagal darbinių kamerų talpą, lygių skaičių ir galingumą. Tačiau veikimo principas daugumos rūkyklų yra daugiau ar mažiau vienodas. Tiek rūkyklos vidus, tiek išorė yra pagaminti iš nerūdijančio plieno. Dūmų šaltinis – tai atskira kamera su šilumai atspariu konteineriu į kurį talpinama skiedra. Veikiant elektros šildytuvui, medienos skiedra pradeda smilkti ir rūkti. Šio proceso metu išsiskiriančios organinės medžiagos suteikia nepakartojamą skonį ir aromatą patiekalams. Profesionaliose rūkyklose numatyta galimybė reguliuoti temperatūrą, o tai leidžia gaminti labai įvairius maisto produktus.

Produktai išdėstomi ant specialių grotelių, kurių skaičius gali skirtis priklausomai nuo modelio. Taip pat darbinėje kameroje įrengtas padėklas, surenkantis rūkymo proceso metu išsiskiriančius riebalus. Rūkyklos skirstomos į šalto rūkymo bei karšto rūkymo rūkyklas, tačiau kai kurie modeliai gali dirbti dviem režimais. Tačiau galutinis rezultatas vis tiek daugiausia priklauso nuo naudojamos medžio rūšies. Specialistai teigia, kad geriausią rezultatą galima pasiekti naudojant vaisinių medžių skiedrą (obelys, kriaušės, vyšnios), puikiai tiks ir ąžuolo, buko, alksnio, uosio skiedra. Vengti reikėtų spygliuočių skiedros, kuri gali suteikti gaminiui kartumo.

Rodyti:
Pasirinkta prekių:
0
Prekių krepšelis
Šioje kategorijoje nėra prekių.
© 2017 Visos teisės saugomos UAB „BALTIC MASTER“.
Sprendimas: Nori turi